T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
TOKAT / TURHAL - 100.Yıl İlkokulu

Bünyamin KARA - Okul Müdürü

Bünyamin KARA;

1973 Erciş doğumludur. İlk-Orta ve Lise öğrenimini Erciş’te çeşitli okullarda tamamladı. 1993 yılında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi bölümünü kazandı, bu bölümden 1997 yılında mezun oldu. Aynı yıl Üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsünde Master öğrenimine başladı. Master öğrenimi sırasında Enstitü kadrosunda Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. Master öğrenimini tamamlayıp Sanat Tarihi Bilim Uzmanı unvanını aldı.         Daha sonra 1999 yılında üniversiteden ayrılanılarak Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde öğretmenliğe başladı. Öğretmenlik sırasında askerliğini Asker Öğretmen olarak tamamladı. Erciş Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Müdür Yardımcısı kadrosunda çalışığı bir dönem, Ar- Ge birim sorumlusu sıfatıyla ve dünya bankası tarafından finanse edilen 1.425.700 Euro ‘lük OGP projesinin koordinatörlüğünü yapmıştır. 

2012 Yılı Aralık ayından itibaren vekâleten ilçe Milli Eğitim Şube Müdürlüğü ve Erciş İlçe Milli Eğitim Müdür vekilliği yapan Kara,  Kızının eğitim durumundan dolayı 2014 Yılı Eylül Atamasında iller arası yer değiştirmede Tokat İli Turhal ilçesi Yenisu İlkokuluna sınıf öğretmeni olarak atandı. Aynı yıl Yöneticilik mülakatını kazanarak Turhal İlçesi Çivril İlkokulunda Okul Müdürü olarak göreve başladı. 2019 Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği hükümleri gereği Turhal Yüzüncü Yıl ilkokuluna görevlendirilen Kara, evli ve üç çocuk babasıdır.

ÇALIŞMALARI:

Kültür Bakanlılığın izni ile;

  • Tunceli, Bitlis, Van ve Erciş’te birçok yüzey araştırmasına
  • Erciş Çelebibağı Selçuklu Mezarlığı Kazı ve restorasyon, Van Hüsrevpaşa Külliyesi Kazı ve restorasyonlarına katılmıştır.

 

Yayınlanmış eserler olarak;

  • Tunceli’de Türk Dönemi Mimari Eserleri ( Basılmamış Yüksek Lisans Tezi)
  • Birçok gazete ve dergide makalesi
  • TDV İslam Ansiklopedisinde “Tunceli” adlı maddesi mevcuttur.
  • 2003 yılında “Tarihi dokusu ile Tunceli” adlı makalesi İngilizceye çevrilerek “Tunceli and its Historical Fabric” adında yayınlanmıştır.